Passer dette for deg?
Du lærer hvordan du skal påvirke folk gjennom bruk av media og hvordan du skal sette opp et datasystem på en smart måte. Det blir filming, koding, app-design, kommunikasjon, spillteknologi, 3D og mye mer. I løpet av Vg1 må du velge om du vil studere IT-fag eller mediefag videre. Fordi:
Etter første året deles klassa i to: Vg2 Informasjonsteknologi og Vg2 Medieproduksjon. Du kan sikte deg inn mot å utvikle programvare eller drifte datasystemer, eller du kan velge å studere medieproduksjon, for eksempel fordype deg i film, innholdsproduksjon og grafisk design.
Vi tar inn 30 elever på informasjonsteknologi og medieproduksjon hvert år. Elevene går sammen første året og deler seg i to ulike grupper andre året:
Etter Vg2 skal du ut i en lærebedrift. Alternativt kan du velge påbygg til studiespesialisering og fortsette på en høgskole eller universitet etterpå.
Her kan du se en film som viser hva vi holder på med, laget for ungdomsskoleelever i 2024.
Hva lærer du?
- idéutvikling og kreativ problemløsning
- om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
- innholdsformidling og historiefortelling
- foto, film og grafisk design
- kommunikasjon og markedsføring
Les mer om Informasjonsteknologi og medieproduksjon på vilbli.no.
Martin Bøe
Samarbeid med lokalt næringsliv
Undervisningen foregår i samarbeid med lokale bedrifter. Du lærer å jobbe på samme måte som i arbeidslivet. Samtidig kan du få en unik mulighet til å bygge opp et godt faglig nettverk.
Lærerne hjelper deg med å finne praksisplasser og lærebedrifter.
Fagbrev og/eller studiekompetanse
Velger du Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon kan du ta fagbrev etter Vg2 . Om du vil ha studiekompetanse kan du søke påbygging til generell studiekompetanse etter at du har avlagt fagprøve.
Fagbrevene er:
Om du velger å gå to år i lære, må du skaffe deg en lærebedrift.
Vg2 Medieproduksjon i Innlandet
Hamar katedralskole er den eneste skolen i Innlandet som tilbyr Vg2 Medieproduksjon. Dermed er det søkere fra hele fylket til disse 15 plassene. Dette er et studium primært for deg som vil ta fagbrev og ønsker å jobbe i mediebransjen. Her er et glimt fra en filmproduksjon i Vg2 Medieproduksjon:
Dersom du ikke ønsker å ta et fagbrev, kan det være et alternativ å søke deg over på ordinært påbygging til generell studiekompetanse etter at du er ferdig med Vg2.
Slik søker du
Du søker, får svar og svarer på tilbud i Vigo. Du må søke opptak hvert år.
Søk på vigo.no
Søknadsfrist
1. februar
For søkere som har krav på individuell behandling av søknaden sin, og søkere med fortrinnsrett til videregående opplæring.
1. mars
Ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass.
Hvordan søker du i vigo? Se video