Skolens tilbud / Studiespesialisering med toppidrett

Sist oppdatert 31.10.2016 10:15

Tredemølle

Se video

Hamar katedralskole har siden 2001 hatt et tilrettelagt tilbud for unge idrettsutøvere som ønsker å kombinere skolegang med satsing på idrett.

Ettersom det nå har kommer flere tilbud til utøvere som ønsker å kombinerer trening med skolegang, har Hamar katedralskole valgt å forsterke og spisse sitt tilbud innenfor utholdenhetstrening. Skolen tilbyr derfor faget toppidrett allerede fra vg1, og har egen treningsgruppe som undervises av en av skolens lærere. Innholdet i faget er basistrening med fokus på utholdenhet. Tilbudet er aktuelt for utøvere i alle idretter hvor det stilles krav til utholdenhet. Dette gjelder både individuelle idretter og lagidretter.

ORIENTERING

Faget toppidrett inneholder både teoretiske kompetansemål og kompetansemål innenfor basistrening og utholdenhet i valgt idrett. Faget har et omfang på 140 årstimer og har inneværende skoleår morgentrening fra kl. 08.00 2 dager per uke, og en økt etter lunsj annenhver onsdag.

Aktuelle elever uten fremmedspråk fra ungdomsskolen vil ikke ha mulighet for å delta i faget toppidrett på Vg3. For å kunne utnytte tilbudet maksimalt, er det derfor et krav at elevene har hatt fremmedspråk på u-skole.

Vårt tilbud gir elevene anledning til å satse på idretten sin samtidig som de beholder alle muligheter for valg av programfag. Dette betyr at elevene kan søke alle studier som tilbys ved universiteter og høyskoler i Norge og andre land. De kan for eksempel oppnå spesiell studiekompetanse med fordypning innenfor realfag, eller velge fra et bredt tilbud innenfor fagområdene samfunnsfag, språk og økonomi. Styrken ved å velge Hamar katedralskole er at det ikke begrenser valgmulighetene i forhold til videre studier.