Skolens tilbud / Medieproduksjon

Publisert 28.09.2015 14:11,
Sist oppdatert 27.01.2016 08:32

Mediegrafiker hos Rim reklamebyrå

Medieproduksjon gir yrkeskompetanse innen ulike mediefag.

Du får jobbe praktisk med ulike medier og vil få kunnskap og ferdigheter om hvordan du kan produsere websider, trykksaker, TV, film, foto, lyd, grafikk etc. i henhold til yrkesfaglig nivå.

Studiet foregår i samarbeid med lokalt næringsliv og gir elevene en unik mulighet til å bygge opp et faglig nettverk i regionen. Læreplanen for VG1 og VG2 er den samme som for Medier og kommunikasjon fra 2001 til 2015, men VG3 gir ikke lenger studiekompetanse. Det må tas som et alternativt påbygg etter VG2 eller i løpet av VG4.

Skolen er behjelpelig med å finne lærebedrift i den lokale mediebransjen. Av de tolv elevene som har tatt svennebrev i mediegrafikerfaget i 2014 og 2015 ved Hamar katedralskole, har ti elever valgt å bygge på med studiekompetanse for videre studier. Ved å velge medieproduksjon kan du altså både ta et svennebrev og få studiekompetanse. Hamar katedralskole tar sikte på at dette kan gjøres på fire år med det nye studieprogrammet Medieproduksjon.

application/pdf Brosjyre 1,18 MB

VG1

Vg1 Medieproduksjon
De to første årene gir et faglig grunnlag for å velge å ta svennebrev innen fotograffaget eller mediegrafikerfaget.

Fellesfag 12 timer/uke:
3 t Engelsk
2 t Kroppsøving
3 t Matematikk
2 t Naturfag
2 t Norsk

Yrkesfaglig programområde 18 timer/uke:
6 t Mediedesign og medieuttrykk
6 t Mediekommunikasjon