Skolens tilbud / Design og håndverk

Publisert 16.09.2011 08:22,
Sist oppdatert 14.11.2017 10:42

DH6

Ønsker du å utvikle dine skapende evner, jobbe med kreative prosesser og få kompetanse på arbeidsprosesser fra idé til ferdig produkt? Har lyst til å lære deg gode håndverksteknikker og skape dine egne kvalitetsprodukter? Da bør du velge design- og håndverk.

Ved å velge Design og håndverk får du mulighet til å ta fagbrev.

Skulle du i ettertid ønske deg studiekompetanse så er dette mulig ved å ta et år med påbygging. Dette kan også være en praktisk og estetisk vei til studiekompetanse.

DH1

Karriereveier
Utdanningsprogrammet Design og håndverk gir deg mulighet for 50 fagutdanninger, hvor du kan få jobbe med:
·         Mote, design og trender
·         Innovative arbeidsprosesser
·         Produktutvikling innen design og håndverk
·         Moderne teknologi og håndverkstradisjoner

Hamar katedralskole har følgende tilbud:
·         Vg1 Design og håndverk
·         Vg2 Frisør
·         Vg2 Interiør og utstillingsdesign
·         Vg2 Design og tekstil
·         Vg3 Interiør

Allerede på Vg1 vil du få mulighet til å fordype deg innenfor det fagområdet du er interessert i.

DH4

Samarbeid med arbeidslivet
Et lærerteam med bred faglig kompetanse samarbeider om utvikling av faglige undervisningsopplegg som på ulike nivåer er knyttet opp mot samarbeidspartnere i næringslivet. Vi har som mål å forberede elevene på fremtidig yrkesutøvelse og vi bruker derfor undervisningsformer og metoder som er relevant i forhold til arbeidslivets behov.

Hamar katedralskole er en skole med mange beslektede utdanningsprogram, noe som også gir et flott utgangspunkt for spennende, tverrfaglige samarbeidsprosjekter.

DH5

Yrkesfaglig programområde har på VG1 17 timer pr uke, og fellesfagene 12 timer pr uke.

Hamar Katedralskole har laget brosjyre for DH: Brosjyre 5,77 MB
Mer informasjon om Design og håndverk: www.vilbli.no og www.utdanning.no
Facebooksida til DH finner du her: www.facebook.com
VG3 Interiør har en egen blog: Interiørklassens blog