Skole-NM på Katta

Onsdag 26. og torsdag 27. april arrangeres for første gang Skole-NM, et nasjonalt mesterskap i yrkesfag for VG2-elever i videregående skole.

Skole-NM på Katta

Det skal konkurreres i 25 yrkesfag, og 240 elever fra alle fylkene i landet skal delta. De er tatt ut etter skole- og fylkesmesterskap. Flere tusen elever har allerede vært med i de lokale og regionale uttakene.

På Hamar katedralskole konkurreres det i frisørfaget og mediegrafikerfaget torsdag 27. april. Deltagerne, som kommer fra hele landet, vil få oppgaver som skal løses på kort tid og med en fagjury som dommere. Etter konkurransen blir det avholdt en seremoni på Lillehammer, hvor vinnerne kåres og hylles.

World Skills Norway, som er arrangør,har etablert Yrkes-TV. Dette er en direktesending fra de fleste arenaene, hvor man kan følge konkurransene rundt om i landet. Programlederene er Hilde Hummelvold, et kjent ansikt fra Hamar. Sendeplaner: kl. 1200 – 1430 og 1700 – 1730, med bl.a. innslag fra konkurransene, intervjuer og fra medaljeutdelingen. Sendingen vil gå direkte på YouTube, og vil bli lenket til fra www.worldskills.no.