Om skolen / Utleie

Publisert 14.09.2011 12:49,
Sist oppdatert 04.05.2017 12:17

«Leie av idrettshallen ved Hamar katedralskole skoleåret 2017/18

Idrettshallen ved skolen leies ut mandag til torsdag fra kl 17:00-21:00 i skoleåret.

Lag som ønsker å leie idrettshallen til trening neste skoleår, må sende søknad om dette innen 01.06.2017.

Skolen er pålagt å følge Hedmark fylkeskommunes vedtak om at barn og unge opp til 19 år skal prioriteres først ved tildeling av halltid.

Klikk på linken for å laste ned søknadsskjema.

For leie av klasserom og auditorier,

Kontakt Geir Colin Paulsen på epost:  geir.colin.paulsen@hedmark.org

Søknadsskjema sendes til: post.hamar.katedralskole@hedmark.org eller med post til

Hamar katedralskole
Postboks 1008, Storhamar
2305 Hamar

Observatoriet på Hamar katedralskole

Observatorium på taket av Hamar katedralskole

Observatorium

Foto: Jørgen Rogne

Skolen kan tilby elever og andre interesserte tilgang til et moderne observatorium på taket av skolebygningen. Her befinner det seg en dreibar kuppel med to kraftige teleskoper.Observasjoner av solen, månen, planeter, stjerner og galakser vil gi liv til teorien i klasserommet.Både innenfor det obligatoriske programfaget naturfag og faget fysikk vil elevene på skolen ha et enestående tilbud.I tilknytning til selve observatoriet er det et undervisningsrom med plass til opptil 30 personer. Rommet og observatoriet er tilrettelagt for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede.

Interessert i besøk?

Skolen har en samarbeidsavtale med Hamar og Omegn Astronomi-forening (HOAF) om driften av observatoriet.

Andre skoler, foreninger, firmaer og andre interesserte må gjerne ta kontakt med skolen for å avtale egne undervisningsopplegg i astronomi - eller helt enkelt en opplevelseskveld under stjernehimmelen. Også tidlig morgen og dagtid er aktuelle tidspunkter. I tillegg til solen kan vi også observere månen, planeter og til og med stjerner på dagtid.  Selv om vi ikke kan garantere skyfri himmel den aktuelle dagen, har vi undervisnings-opplegg til bruk innendørs.

Kontaktperson er fysikklærer ved Hamar Katedralskole: Henning Wernøe (henwe@hedmark.org - tlf. 907 98764).

Mer informasjon om ulike opplegg, priser og regler for leietakere finner du her.

Informasjon om åpne kvelder i HOAF regi finner du på foreningens hjemmeside www.hoaf.no.