Om skolen / IKT

IKT

Publisert 24.11.2011 09:59,
Sist oppdatert 29.09.2016 08:19

Regler for bruk av elevPC

IT-reglementet for skolen kan du laste ned fra fylkets egen hjemmeside.

Kontaktinfo

Vi holder til i fløy 1, plan 2 (etasjen under elevtjenester), der vi har en egen serviceluke hvor du kan henvende deg. Vi har åpent mellom kl. 08.00-15.30, mandag-fredag. Vi er opptatt av å gi alle god service. Ta kontakt med oss om du har dataproblemer, så skal vi hjelpe så godt vi kan!

Skranken hvor elevene kan få reparert PC'ene sine.

Foto: Jørgen Rogne

Du kan også kontakte oss på telefon eller på e-post. Prøv gjerne her først:  katta.hedmark.org

Telefon: 625 44 207. E-post: 44207@hedmark.org

Vi jobber effektivt

Ved siste pc telling, telte vi ca. 1700 datamaskiner ved Hamar katedralskole. For å kunne håndtere denne mengden datamaskiner, har IKT investert i utstyr som forenkler jobben med feilsøking og installasjon. I de fleste tilfeller hvor det er feil på en maskin skyldes dette programvarefeil. Feilsøking i slike tilfeller kan ta opptil 3 timer. For å spare tid kan vi med vårt verktøy gjenopprette maskinen til fabrikkinnstilling med alle programmer på under en time. I tilfeller hvor vi må legge inn ekstra programvare (for eksempel Adobe Photoshop), kan vi halvere servicetiden ved å slette og gjenopprette maskinen med nødvendig programvare.

Husk å oppdatere PCen din jevnlig. Om du lurer på hvordan, kan du se på denne videoen

Ta sikkerhetskopi

Det er derfor viktig at alle tar sikkerhetskopi av viktige data før datamaskin blir innlevert til oss på IKT. I henhold til IKT-reglementet for Hedmark fylkeskommune har hver enkelt ansvar for å ta sikkerhetskopi.

Om du lurer på hva en backup er, kan du se på denne videoen.