Konferanse om genredigering

Biobransjen og bioelever fra skolen diskuterte genteknologi i matproduksjon på skolen i dag. Er det riktig å endre DNA for å få bedre og billigere mat?

Konferanse om genredigering

Genredigering er en teknologi på full fart fremover. Man kan «klippe ut» uønskede deler av DNA på en spesifikk og kontrollert måte. Slik kan man produsere dyr og planter som er resistente mot spesielle sykdommer, eller får forbedrede egenskaper. «Klipping» i arvestoffet er noe som også skjer i naturen, men er det annerledes når vi gjør det på laboratoriet? Er dette noe vi ønsker å ta i bruk i vår matproduksjon? Norge og EU har ikke bestemt seg.

Norske eksperter innen genteknologi og matproduksjon diskuterer dette med biologi-elever fra Hamar Katedralskole. Både Arena Heidner, Hedmark Kunnskapspark, Graminor, Norges Bondelag og Bioteknologirådet var representert. Elevene fikk svært god innsikt i fag og problemstillinger under konferansen.