Kjendisfotografer på besøk

I dag var Jonas Bendiksen og Jens Haugen på skolen for å fortelle elever og lærere om sitt arbeid.

Kjendisfotografer på besøk

Foto-kickoff
Arnfinn Johnsen er lærer på skolen og fotograf, og har tatt initiativ til egen samling hver høst for skolens medieelever. I tillegg har Hamar katedralskole invitert elever og lærere fra andre skoler i regionen, samt folk fra mediebransjen. På årets foto-kickoff holdt to av bransjens dyktigste fotografer foredrag.

Foto av Jonas

Jonas Bendiksen
Jonas Bendiksen (1977) ble assistent i bildebyrået Magnum allerede som 19-åring, og har vært en av fotografene i dette sagnomsuste byrået siden 2004. Han er den eneste norske Magnum-fotograf.

Jonas jobber for GEO magazine, Newsweek, the Sunday Times Magazine, The Rocke-feller Foundation, Goldman Sachs, National Geograpic Magazine. Han har mottatt et utall av priser og stipender nasjonalt og internasjonalt for sine fotojournalistiske prosjekter, og har fått den høyeste norske pris innen fotografi: «Fotografiprisen» (2009)

Hans fascinasjon for tro og religion og dens rolle i samfunnet har resultert i TV- serie og den nye boken som kommer ut i disse dager: «The Last Testament» (2017). Boken og TV-serien handler om mennesker fra forskjellige kanter av verden som tror de er Messias, og Jonas fortalte om hvordan dette underlige temaet resulterte i en reise jorda rundt og fantastiske bilder av Messiasene og deres disipler. Etter foredraget fikk han mange spørsmål om hvordan han jobbet og om hans egen holdning til religiøsitet.

Foto av Jens

Jens Haugen
Jens Haugen (1977) er fotograf og kreativ leder i reklamebyrået Anti i Hamar, og er en av landets høyest premierte fotografer. Han har vært kåret til «Årets Fotograf» hele fire ganger i Norges Fotografforbund.

I dette foredraget tok Jens Haugen oss med på en reise igjennom en 12 års lang karriere, med opp og nedturer. Gjennom bilder og film viste han elevene hvordan han jobbet med oppdragene sine. Han forklarte på en sterk måte hvordan han har utviklet seg som menneske og fotograf, og avsluttet foredraget med en serie nye og eldre personlige kunstfoto.

Et auditorium med mange folk

Alle foto: Arnfinn Johnsen