Katta-elev har kvalifisert seg til Internasjonal tysk-olympiade


Katta-elev har kvalifisert seg til Internasjonal tysk-olympiade

Det er to kun deltakere i alderen 14-17 år fra hele Norge som vil representere landet vårt i konkurransen. Og Øyvind er den ene!

Katta-elev har kvalifisert seg til Internasjonal tysk-olympiade

Øyvind Pedersen som er elev i tysk II på vg 2 og går i klasse 2STE har i vinter kvalifisert seg til deltakelse i Internasjonal tysk-olympiade i Freiburg i Tyskland fra 15.-28. juli. 65 nasjoner deltar på denne store konkurransen innen tysk språk.

Ungdommer fra hele verden, som lærer tysk, deltar. Disse får muligh til å knytte nye vennskap og få et stort internasjonalt nettverk.

Øyvind Pedersen fikk i fjor sommer også et treukers stipend med opphold i Tyskland fra det tyske utenriksdepartementet. De har et årlig premieprogram for 12 tyskelever, som heter «Deutschland+». Her er Øyvind en i rekken av elever ved vår skole som i flere år har vært så heldige at de har fått dette stipendet.

Øyvind ble oppfordret av sin tysklærer, Kari Haugen Bader, til å prøve å kvalifisere seg, og måtte besvare en del spørsmål på tysk. I tillegg sendte han inn en film hvor han svarte på disse spørsmålene og presenterte seg selv. Han fikk nylig beskjed om at han skal representere Norge, og gleder seg til oppholdet. Øyvind sier at han tror det vil bli veldig spennende å møte nye mennesker fra mange områder, og ikke minst også å snakke tysk i Tyskland.