Håkki på Katta!

I forbindelse med Den Kulturelle Skolesekken, fikk skolen i dag besøk av Tomas «Håkki» Eriksson.

Håkki på Katta!

Mannen vet alt om å få folk til å senke skuldrene. Han kommer åpenlyst fra bygda i Sverige, og digger det. På bygda lærer du å fiske, mekke bil, jakte, danse swing, håndtere store husdyr, fyre opp et bål og bli kjent med gamle folk. Slike ting er universelt, det er slike ting som teller over hele verden. Og slike ting er det ikke alle som kan, hvertfall ikke ungdom fra byen. Men det er OK å komme fra byen, også. Alle fortjener respekt, fordommer er bare tull. For hvem bestemmer egentlig hva som er harry?

«Håkki» samlet elever i TB-auditoriet i to forestillinger, og elevene fikk delta i en uformell spørreundersøkelse om fordommer og hva vi tror om stereotype mennesker.